Tipuri de perle de cultură
Perlele de cultură pot fi împărțite în două categorii principale, perle de apă dulce și perle de apă de mare. Perlele de apă de mare pot fi, de asemenea, împărțite în trei categorii, Akoya, Tahitian și perle Mării de Sud.
Perle de apă dulce: Toate țările producătoare de perle combinate pot produce doar aproximativ 10% din volum. produs în China. În plus față de cantitate, fermierii de perle chinezi și-au sporit foarte mult atenția asupra calității în ultimii ani. Forma țesutului de apă dulce implantat influențează puternic forma perlei rezultate. Doar aproximativ 2% din perlele recoltate sunt rotunde sau aproape rotunde. Dimensiunile perlelor de apă dulce variază de la 2 mm la 12 mm.
Perle Akoya: Japonia și China sunt principalii producători de perle de cultură Akoya, totuși Japonia este încă considerată producătoare de cea mai bună calitate, deoarece încă se mândrește cu o tradiție de peste 100 de ani. Perlele Akoya, mai mari de 8 mm, sunt foarte rare. Toate firele PearlsOnly poartă eticheta de inspecție JPEA. Asociația Exportatorilor de Perle din Japonia este o organizație de asigurare a calității perlelor respectată la nivel internațional și a inițiat un sistem strict de inspecție și oferă o inspecție de asigurare a calității eticheta pe șuviță inspectată
Perle de Tahiti: perlele de Tahiti sunt de fapt cultivate în insulele Polineziei Franceze, dar nu și în Tahiti. Cultivarea lor este dificilă, deoarece nu pot supraviețui din apa de mare mai mult de 4 ore în cel mai bun caz, iar contactul cu apa dulce (cum ar fi ploaia) îi ucide. Sunt singurele perle negre natural. Perlele de Tahiti pot ajunge la dimensiuni de până la 16 mm. O perlă de 18 mm este foarte rară.
Perlele din Marea Sudului: sunt cultivate în apele calde ale Mării Sudului (Australia, Indonezia, Filipine, Myanmar (Birmania) și Thailanda Perlele din Marea Sudului pot atinge dimensiuni de până la 20 mm, iar culoarea lor naturală este de obicei albă, cu nuanțe argintii sau aurii.